KESÄ KAINUUSSA

Anna Kainuun kesän yllättää!

Oletko pohtinut, että seuraavat kesälomamuistot tehdään Kainuussa? Ehkä et vielä – pohdi asiaa ja anna Kainuun yllättää! Täällä sinua odottavat niin kulttuuritapahtumat, hiekkarannat kun ainutlaatuiset luontoreitit ja palvelut moniin tarpeisiin.

Saapuminen Kainuuseen

Etusivulle

Syö ja Juo

Olemme osa Suomen Lakelandia; jokia, järviä, lampia ja kohisevia koskia löydät Kainuun joka kolkasta. Puitteet vesiurheilulle ja rannalla löhöämiselle ovat oivalliset.

Vesistöistä voi yllättyä monella tapaa; Oulujärven saarihyppelyiden, Sotkamon Hiukan upeiden hiekkojen ja Ristijärven hidden gem –Hiisijärven hiekkojen lisäksi Kainuun kesä voi yllättää sinut monella tapaa. Yöttömän yön auringonlaskut vaarojen päältä, satojen kilometrien maastopyöräily- ja patikointireitit raikkaiden järvien ja lampien kupeessa saattavat saada suut loksahtamaan auki kokeneemmaltakin matkailijalta. Tutustu reitteihimme!

Patikointireittien varrella voit yllättäen kuulla kohisevien vesiputousten äänet. Hepokönkään vesiputous (kuvassa) valittiinkin vuoden retkipaikaksi 2022!

Kulttuurista ja musiikista kiinnostuneille on tarjolla yllätyksiä toden teolla. Kulttuurin tuntee eri tavalla luonnossa – Kainuu tarjoaakin useita kulttuurielämyksiä lähellä solisevia koskia, erämaisia vaaroja, metsiä ja soita.

Kainuun kesää rikastavat uniikit tapahtumat pitävät kulttuurinnälkäiset kylläisinä – Yhtä maailman suurinta kamarimusiikin tapahtumaa ei voi kokea muualla kuin Kuhmossa! Tapahtumia piisaa pitkin Kainuuta, mutta mainittakoon vielä Sotkamon viettävän 375-vuotista taivaltaan tänä vuonna – tapahtumia juhlan vuoksi riittää!

Kuva: Kuhmon Kamarimusiikki/Stefan Bremer

Lähde mukaan Kainuuseen kaikkina vuodenaikoina. Somestakin meidät löytää!

Instagram, Facebook ja Youtube.

Ylläty oppaan seurassa Kainuun luonnosta

Lähde tutustumaan Kainuun luontoon ja paikalliskulttuuriin oppaan seurassa. Kotiinviemisiksi saatat saada mukaasi palan Kaenuulaista murretta, ja monia kiinnostavia tarinoita!

Kalastusretket ja -kilpailut

Pienemmät ryhmät pääsevät Buster – veneellämme heittokalastusretkelle alueen parhaille kalapaikoille ammattitaitoisen oppaan johdolla. Suuremmille ryhmille on Sun Tracker -alus, joka soveltuu maksimissaan 10 hengen kalastusretkille ja on varustettu kaikuluotaimella sekä GPS-ankkurilla heittokalastusta varten. Oppaamme tuntevat vedet ja niiden kalapaikat hyvin, joten aina pyritään saalista saamaan turvallisuudesta tinkimättä!

Iltaretki karhukojulle

Lähde Kainuun korpeen opastetulle retkelle karhukojulle. Iltaretkellä karhukojulle näet metsän kuninkaan lähietäisyydeltä.Kojulta nähdään normaalisti 5-10 karhua retken aikana. Hyvät mahdollisuudet…

Kolme kajakkimelojaa

Melontaretki Julma-Ölkky auringonlaskun aikaan

Opastetulla retkellä kuulet tarinoita luonnosta ja paikallisesta historiasta samalla, kun nautit Hossan kansallispuiston upeista maisemista.

kajakki joessa

Kajakkimelonnan ABC -kurssi

Opastettu kajakkimelonnan ABC -kurssi kauniissa kainuulaisessa luonnossa.

ärjän saaresta ilmakuva

Sauvakävelyseikkailu upeaan Ärjänsaareen 3 h

Koe upeat näkymät Suomen laajimmalle sisävesiselälle Ärjänselälle.

Kesän/syksyn sähköfatbikeretki maisemareitillä

Lähde oppaan kanssa luontoon

Vauhdilla terassille

Miltä kuulostaisi vauhdikas veneretki terassille? Hyppää kyytiin niin saat kokea vauhdin hurmaa matkalla terassin antimien äärelle!

Husky Trekking Vuokatin vaaroilla

Koe Kainuun luonnon ainutlaatuisuus huskyjen kanssa! Nauti luonnon hiljaisuudesta ja raikkaan metsän tuoksusta Vuokatinvaaran vaelluksella koirien seurassa!

Ylläty ihan iteksesi

Ota mukaan eväät, kaverit ja kummit ja kaimat, tai lähde yllättymään ihan omassa seurassasi! Vuokraa allesi menopeli vesiaktiviteetteihin tai retkipoluille ja ylläty Kainuun erämaisista maisemista.

Fatbike vuokralle

Vuokraa fatbike -maastopyörä ja lähde seikkailemaan Katinkullan ympäristöön. Talvikaudella Katinkullan fatbike -reitti kulkee golfkentällä.

Fatbike vuokraus

Vuokraa kauttamme laadukkaat fatbike -pyörät ja lähde omatoimiselle seikkailulle Ukkohallan ympäristöön.

Kanoottien ja kajakkien vuokraus

Vuokraamme omatoimisille retkeilijöille avokanootteja ja kajakkeja sekä retkeilyvälineitä.

Mönkijävuokraus

Mönkijäretkellä koet kerralla enemmän

Välinevuokraus kesällä

Meiltä löytyy vuokravälineet leppoisaan kesäpäivän viettoon vesillä! Tule vuokraamaan omasi ja lähde lainehille!

Ylläty Kainuulaisesta ystävällisyydestä ja elämyksellisistä majoituskohteista

Kainuussa majoitusta tarjoavat paikalliset ihmiset – ylläty ystävällisyydestä ja huikeista majoituskohteista. Kaikki majoituskohteet.

Yö lasi-iglussa Oulujärvellä

Uniikki majoitus järven päällä kelluvassa iglussa.

Vuokatin Aatelin huvilat

Majoitu Vuokatin parhailla paikoilla, huippuluokan huviloissa Vuokatinrinteiden ytimessä! Varaa omasi loman ajaksi, juhliin tai vaikkapa kokouksiin!

Yöpyminen heinäladossa

Vietä ikimuistoinen yö heinäladossa! Nauti luonnon rauhasta ja herää kesäisenä aamuna lintujen lauluun. Heinälato sijaitsee Hiljaisen Kansan niittykahvilalla 30 km…

Majoitusta Haapalassa

Majoitu mukavasti Haapalassa. Sopivasti sivussa, mutta keskellä Vuokattia.

Majoitus Paljakka Lake Resort

Luxus mökkejä ulkoporealtaalla ja upealla näköalalla

Ukkohalla Sky Cabin Glass Suite

Ukkohallan huipulla on kaunista ja rauhallista. Siellä sijaitsevat myös ainutlaatuiset näköalahuoneistot, jotka ovat kuin tehty romanttisen viikonlopun viettoon.

Loma Luonnonlapsi Sotkamossa

Majatalo Loma Luonnonlapsi sijaitsee Sotkamossa, vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Vuokatin monipuolisista palveluista. Idyllinen perheomisteinen hostelli on täydellinen kohde aktiiviliikkujalle – lähimmät hiihtoladut ovat kymmenien metrien päässä rannassa. Kaikki Vuokatin palvelut ovat lyhyen ajomatkan päässä. Lomallasi pääset nauttimaan Hiukan jokailtaisesta valoshowsta, joka on nähtävissä vastarannalla!

Yö linnunpöntössä Jättiläisenmaassa

Miltä maisema näyttäisi, jos näkisit sen jättiläisen silmin? Miltä tuntuisi nukkua mökissä, joka on jättiläisen rakentama linnunpönttö?

Elämysyö karhujen keskellä

Tule tutustumaan Suomen kansalliseläimeen sen omassa elinympäristössä. Eläintenkatselua varten rakennetuissa kojuissa pääset ammattioppaan opastuksella kurkistamaan karhujen elämään. Aika: Toukokuu-lokakuu

Hotelli Kalevala

Hotelli Kalevala – rauhallinen sijainti keskellä kaunista luontoa. Tänne on helppo tulla Via Kareliaa tai Tervantietä pitkin. Myös lemmikit ovat…

Ylläty suloisista sävelistä ja kulttuurista lähellä luontoa

Kainuun kesä täyttyy yllättävistä tapahtumista ja kulttuurista! Haluatko yllättyä runoudesta, musiikista vai ihan jostain muusta? Suloisten sävelien lisäksi myös raskaamman musiikin ystävät on huomioitu tapahtumissa.

Musiikkijuhla Sommelo

Sommelo on Kainuussa ja Vienan Karjalassa vuosittain kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävä musiikkijuhla, jossa pääosassa ovat vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot. Vuoden…

5.7-6.8.2022

Pessimismimusikaali Puolangalla

Uusi Pessimismimusikaali on kokonaan uusi Puolangan pessimistien tuottama musikaalinen taideteos, joka saa ensi-iltansa Pessimismitalon uudessa ulkoilmateatterissa kesällä 2021. Täysin uudet musiikit Täysin uusi tarina Sama vanha pettymys Varoitus! Saattaa sisältää ns. ”musiikkia”

Kuhmon Kamarimusiikki 2022

Kuhmon Kamarimusiikki soi 52. kerran 10.−23.7.2022. Kesän teemana on Illuusion taide.

1.-2.7.2022

Lankafest

Vuoden 2022 LankaFest alkaa taas uhkaavasti lähestyä! Eiköhän nyt päästä rokkaamaan parin välivuoden jälkeen. LankaFest järjestetään ensi kesänä 11. kerran! Tapahtumapaikkana on edelleen Puolangan torialue. Jatkamme tarjontaa kahdella lavalla. Näin pyritään tarjoamaan yleisölle ohjelmaa koko festarin ajaksi. Stratovarius, Turmion Kätilöt, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Zero Nine, Altaria, Electric Deathbeat, Lazy Bonez. Angry Machines (Dio cover) ja BoneButton (Iron Maiden cover).

7.-9.7.2022

Kajaani Fest Lammen Loiskeet Festivaali

Kajaani Fest Lammen Loiskeet -festarit järjestetään tuttuun tapaan Kajaanihallin kentällä ja Kajaanihallissa 7. -9.7.2022. Kolmipäiväisillä festivaaleilla esiintyy kotimaisten kärkiartistien ja -bändien lisäksi legendaarinen amerikkalainen Hard Rock -yhtye Skid Row. Artistit Apulanta | Alma | Blind Channel | Neljä Ruusua | Happoradio | Maija Vilkkumaa Mouhous | Arttu Wiskari | Stig | Herra Ylppö | Olavi Uusivirta | Irina | Evelina Ikirouta | Kube | J&J | Ursus Factory | Dynamo | Kätfish | Johannes. | Telaketju | DJ:t oodeej | NiN0 | Marko

SWAMP ROCK 15.-16.7.2022

Suopotkupallon MM-kisojen viralliset etkot ja jatkot – Kahden päivän Rockfestivaali Ukkohallassa. Esiintyjinä Dj Suwi, Hesaäijä, Ikirouta ja Osmo’s Cosmos!

1.-2.7.2022

Raatteentie-Oopperan maailmanensi-ilta

Raatteentie-Ooppera kertoo yhdestä maailman merkittävimmästä sotahistorian tapahtumasta, Raatteentien taisteluista. Oopperan maailmanensi-ilta on Suomussalmen kesäteatterissa perjantaina 1.7.2022 klo 17 ja lauantaina 2.7.2022 klo 14.

Ylläty monipuolisista tapahtumista

Oletko kuullut juustoleipäfestareista, suopotkupallosta ja Pessimismimusikaalista? Entäs pistänyt kesävaatetta Hiljaisen kansan päälle? Kainuussa saa kulkea omannäköistä tietä, ja se näkyy myös ainutlaatuisissa tapahtumisissa!

22.-24.7.2022

Ärjän Taidefestivaali

Ärjän taidefestivaali on retkeilevä ja roskaton nykytaiteen tapahtuma, joka toteutetaan Ärjänsaaren luonnonsuojelualueen ehdoilla ja kokonaisuudessaan ulkona. Festivaalin ytimessä on maapallon tulevaisuus. Taide ja festivaalin käytännöt kietoutuvat ekologisten teemojen ympärille. Tapahtuman tavoitteena on löytää tuoreita yhteisöllisiä muotoja kohdata maapalloamme koettelevia muutoksia

3.9.2022

Vuokatin vaellus

Luontoliikkujan syksyn kohokohta Vuokatin vaaroilla. Vuokatin Vaellus on syyskauden avaustapahtuma Vuokatin vaaramaisemissa. Tapahtuma kokoaa yhteen vaelluksen, pyöräilyn ja joogan harrastajat sekä koiraihmiset. Matkaan kannattaa lähteä koko perheellä, sillä tarjontaa löytyy myös perheen pienimmillekin. Tapahtuman ytimen muodostaa Suomen vanhin vaellustapahtuma Vuokatin Vaellus, ja viikonlopun täydentävät Pyörävaellus, Maastopyörävaellus, Koiravaellus, Joogavaellus sekä pienten lasten perheille suunnattu Perhevaellus.

15.-16.7.2022

Suopotkupallon MM-kisat

Suopotkupallon MM-kisat pelataan taas! Pelipaikka, Vuorisuo sijaitsee n. 10km Hyrynsalmelta etelään, 5-tien varrella. Ukkohallan matkailukeskuksesta matkaa suolle eli peliareenalle on n. 25km. Matkan pääset kulkemaan omalla autolla tai suobussilla, jolle löytyy erillinen aikataulu suopotkupallo.fi etusivulta. Suopotkupallon viralliset iltajuhlat vietetään Ukkohallassa Swamp Rockin merkeissä pe 15.7 ja la 16.7. Esiintymässä Dj Suwi, Hesa Äijä, Ikirouta ja Osmo’s Cosmos!

6.-10.7.2022

Kajaanin Runoviikko

Vuonna 1976 perustettu Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut koko perheen festivaali. Monen taiteenlajin esityksistä, kirjailijatapaamisista ja keskusteluista koottu ohjelmisto on aina yllättävä, hauska ja kiinni tässä ajassa. Viisipäiväinen Runoviikko järjestetään vuosittain heinäkuun alussa, kansallisrunoilija Eino Leinon syntymäpäivän (6.7.) aikoihin. Kompaktin kokoisessa Kajaanissa sävel- ja sanataidetta kuullaan niin Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksen tiloissa kuin toreilla, teatterissa, puistoissa ja klubeilla.

UKKOHALLA MTB 2022

Ukkohalla MTB 2022 järjestetään Kainuun huipulla 17.9.2022

HALLAN AKAN VAELLUS JA VORLOKKI ROKKI 2022

Hallan Akan Vaellus ja Vorlokki Rokki Ukkohallassa 10.9.2022.

Yllättävän hyvä paikka tehdä töitä

Vaikka Kainuu onkin tunnettu erämaastaan ja luonnostaan, kyllä meillä verkkoyhteydet pelaa! Ota läppäri kainaloon ja yhdistä työ, sekä huvi; Etätyölle on tarjolla monia vaihtoehtoja.

Ukkohalla Ski Chalet 45

Ski Chalets 45 m² -huoneistossa majoittuu mukavasti viisi henkilöä. Huoneistot sijaitsevat Ukkohallan laskettelurinteiden sekä wellness- ja ravintolapalveluiden välittömässä läheisyydessä Syväjärven…

Majoitus Break Sokos Hotel Vuokatissa

Majoitus Break Sokos Hotel Vuokatin hotellihuoneessa tai loma-asunnossa. Hotellimme sijaitsee lähellä kaikkia Vuokatin palveluita ja keskellä upeaa luontoa

kartano ulkoa kesällä

Majoitusta Suomen pohjoisimmassa kartanossa

Tervetuloa elämään kartanonherraksi tai -rouvaksi Karolineburgiin! Kivenheiton päässä Kajaanin keskustasta ja linnan raunioista.

Maisemahuone – etätyön ja tauon paikka

Lentiiran Lomakylän maisemahuone antaa toivottua joustoa matkasuunnitelmiin.

Villas kesäyöt bed & breakfast

Majoitus aamiaisella ja omalla saunalla

Vastuullisen matkailun tuotteet

Haluatko kiinnittää huomiota vastuullisuuteen matkailussasi? Nämä matkailuyritykset alueellamme ovat käyneet Sustainable Travel Finland -ohjelman ja näin ollen mukana vastuullisen matkailun jatkuvalla polulla.

Körmelö tuvan tupakeittiö, turkoosit keittiön kaapit ja liuskekivi hella

Körmelö, pieni hirsitalo

Körmelö on vuonna 2021 kahden eri rakennuksen hirsistä koottu upea majoitusrakennus Kainuun Luontoretkien Riihelän pihapiiriin, jonka tunnelman voi kokea paikan…

aittahoune, kaksi pedattua sänkyä

Aitta-huone Riihelästä, Hossan kansallispuiston vierestä

Koiravaaran pirtistä rakennettu pariaitta tarjoaa hyvän majoituksen takkatulen ääressä. Molemmista huoneista löytyy tilaa kahdelle hengelle ja lemmikeille.

Kolme kajakkimelojaa

Melontaretki Julma-Ölkky auringonlaskun aikaan

Opastetulla retkellä kuulet tarinoita luonnosta ja paikallisesta historiasta samalla, kun nautit Hossan kansallispuiston upeista maisemista.

Majoitus Break Sokos Hotel Vuokatissa

Majoitus Break Sokos Hotel Vuokatin hotellihuoneessa tai loma-asunnossa. Hotellimme sijaitsee lähellä kaikkia Vuokatin palveluita ja keskellä upeaa luontoa

Nokipannukaffet ja nuotioletut

Hiljaisen Kansan vieraita palvelee Hiljaisen Kansan Niittykahvila Niittytupineen. Kesäkuukausien ajan rapeareunaiset muurinpohjaletut paistuvat avotulella ja aito nokipannukahvi antaa monelle matkamiehelle…

Kukkaseppele päässä uimassa
Vesi voi olla yllättävän lämmintä Kainuussakin. Mistä sinä yllätyit? Jaa kesähetkesi Kainuussa #yllätyinkainuussa

Kainuun matkailualueet toivottavat sinut siis tervetulleeksi unohtamaan stressin ja nauttimaan kesästä. Kainuussa matkailet Paljakassa, Ukkohallassa, Vuokatissa, Suomussalmella, Hossassa, Kuhmossa, Wild Taigan tai Kajaani-Oulujärven alueella – Alueet sjaitsevat korkeintaan 200km säteellä toisistaan, joten reissun aikana ei kannata jossitella, vaan lähteä kerralla useampaan seikkailuun!

Etkö vielä löytänyt haluamaasi? Katso lisää täältä, mitä kaikkea Kainuusta löytyy kesälomailijoille!

KATSO KAINUUN TAPAHTUMIA

Kun kerran saavut Kainuuseen, saatat löytää itsesi täältä uudelleenkin. Onneksesi Kainuussakin on yhtä hyvät mahdollisuudet etätyölle ja lomailulle. Mikäli haluat arkeesi vähän enemmän Kaenuuta, meiltä löytyy puitteet niin asumiseen kuin työhönkin.

Kainuun Liitto