Hossa – Suomi100 -kansallispuisto

Hossan luontokeskus, Wild Taiga

Hossan luontokeskuksesta saat viimeisimmät vinkit ja neuvot Hossan kansallispuistossa liikkumiseen. Voit tutustua kansallispuiston tarjontaan joko itsenäisesti tai opastetusti.

Hossan ympäristön historia alkaa tuhansien vuosien takaa: ensimmäiset ihmiset tulivat seudulle 8000 vuotta sitten. Näille muinaisille ihmisille uskomukset olivat todellisuutta, jossa henget ja luonnonvoimat olivat läsnä kaikkialla. Muinaiset esi-isämme jättivät jälkensä mm. Värikallion ja Julma-Ölkyn kallioseinämiin kalliomaalausten muodossa.

Hossan arvokkain nähtävyys, Värikallion kalliomaalaukset, on ikuistettu neuvotteluhuoneen eli Ståhlbergin salin seinälle suurena valokuvana. Kuvan yhteydessä on yksi tulkinta kuvioiden merkityksestä.

Ståhlbergin salissa voi katsoa Liikettä rajalla -animaation (kesto 7 minuuttia). Animaatiossa on tiivistettynä kerrottu Hossan ja rajaseudun elämästä viimeisen 10 000 vuoden ajalta. Riku Karjalaisen kuvaama Hossa Time lapse (kesto 5 minuuttia) on upea kooste Hossan luonnosta.

Luontokeskuksen aulassa on kaksi kosketusnäyttöä, joiden avulla voi omatoimisesti tutustua kansallispuistoon ja sen palveluihin. Kahvila-ravintolasalin seinällä on yhteisöllinen Suomi100 -taideteos ”Puuhippa”.

Hossan luontokeskus

040 751 7221

hossa@metsa.fi

http://www.luontoon.fi/hossanluontokeskus

Lähialueen tuotteet & palvelut

Tutustu alueeseen

Wild Taiga
Auringonnousu metsässä