Moottorikelkkailu

Koko Kainuun kierros upeissa vaaramaisemissa

Moottorikelkkailu Kainuun kierros upeissa vaaramaisemissa
Kainuun kelkkaurat
Huolletut reitit

Kainuu tarjoaa moottorikelkkailijoille hyvin ylläpidetyn ja monipuolisen reitti- ja uraverkoston kahdeksan kuntansa alueella. Näistä jokaisessa voi tehdä lyhyitä päiväreissuja, tai sitten suunnitella koko maakunnan kierros vaihtoehtoisine reittivalintoineen. Ympyrälenkin varrella on mahdollista tutustua kainuulaisiin maamerkkeihin, kuten Kuhmon Lentiiraan, Sotkamon Hiukkaan, Kajaanin Rehjaan ja Hyrynsalmen Ukkohallaan. 

Kainuulaista erämaata halkovat reitit tarjoavat elämyksiä ja maisemia kaikille aisteille: jyrkkäpiirteisiä vaaroja, harvapuustoisia suoalueita, vesistöjen ylityksiä ja piipahduksia kuntien taajamiin.  

Kainuusta löytyy peräti neljä freeride-aluetta, joilla riittää vapaata ajomahdollisuutta tuhansien hehtaarien edestä. Näille alueille voi saapua kelkkaurilta/-reiteiltä tai suoraan kohteeseen. Yksi Suomen parhaista freeride-alueista löytyy Puolangan Paljakasta, joka viehättää kelkkailijoita vaihtelevien maastonmuotojen ansiosta: Jyrkkiä särkkiä, suhteellisen harvapuustoisia rinteitä ja väljyyttä ajaa myös harjujen päällä.  

Kainuusta löytyy freeride-alueita Paljakan lisäksi Hyrynsalmen-Suomussalmen yhtenäisalueelta Emäjoen varrelta sekä Kuhmosta kahdesta paikasta, Kuikasta sekä Romuvaarasta. Paljakasta ajettavaa löytyy 130 hehtaaria, Emäjoen varrelta 1340, Kuikasta 2500 ja Romuvaarasta 1300 hehtaaria. 

Laajat freeride-alueet
Kattavat palvelut

Haluatko rentoutua savusaunassa pitkän kelkkailupäivän päätteeksi tai viettää välipäivää kylpylässä, lasketellen tai vaikkapa pilkkien? Tämä kaikki on mahdollista Kainuussa. Voit yhdistää kelkkailun perhelomaan ja yhdistellä aktiviteetteja toiveidesi mukaisesti.  

Suunnitteleepa kelkkailua Kainuussa minkälaisilla reittivalinnoilla tahansa, huoltopisteitä löytyy kelkkaurien varrella. Majoituspalveluja, huoltoasemia ja ravintolapalveluja löytyy kymmenistä yrityksistä aivan reitin äärellä. 

Reitin varrella on valittavissa hotelleja, mökkimajoitusta ja maaseutumajoitusta. Muistathan varata majoituksen ajoissa etenkin, jos olet liikkeellä suuremmalla joukolla!  

Aina ei tarvitse ajaa Lappiin löytääkseen lunta. Kainuu on kirjaimellisesti keskellä Suomea, ja täällä on lumivarma talvi marras–joulukuusta aina huhtikuun loppupuolelle saakka.  

Tiesitkö, että Kainuussa on yksi Suomen lumisimmista alueista? Puolangan Paljakassa ylletään useimpina talvina yli metrin lumivahvuuteen. Varman ja runsaan lumipeitteen ansiosta Kainuun reitit ovat tasaisia ja turvallisia ajaa.  

Pääset Kainuuseen pääkaupunkiseudulta noin kahdeksassa, Keski-Suomesta noin neljässä ja Oulun seudulta noin kahdessa tunnissa.

Keskeinen sijainti