Alueet

Vuokatti

Vuokatti

Varmaluminen Vuokatti on yllättävän lähellä ja mahtaviin vaaramaisemiin on helppo tulla autolla tai Kajaanin kautta junalla ja kätevästi lentäen. Vuokatissa aktiviteetit, hotellit, mökit, kylpylä ja kaupat ovat helposti saavutettavissa, ja luontoon pääset heti majapaikkasi ovelta.

Wild Taiga

Keskellä itäisen Kainuun luontoa voit tuntea eläväsi. Wild Taigan koskematon maasto, kirkkaat järvivedet ja kosket kutsuvat retkelle, jolla voit kokea aitoja elämyksiä. Tarjoamme harvinaisen mahdollisuuden liikkua upeassa, puhtaassa luonnossa, tarkkailla ja valokuvata eläimiä ja nauttia kulttuurista.

Wild Taiga
Hossa

Hossa-Suomussalmi

Hossa tuntuu jo ensiaskeleelta kotoisan tutulta. Rentouttava hiljaisuus säestää maisemia, jotka tekevät Hossan erämaasta lempeän. Pehmeät polut johdattavat retkeilijää eteenpäin. Tyynet vedet kannustavat melojaa jatkamaan laavulta toiselle. Vuolaiden virtojen äärellä kalastaja iloitsee saaliistaan, voimakkaasti taistelleesta harjuksesta.

Paljakka


Paljakkaa ei tee vain upea luonto, Suomen lumivarmin talvi tai
palvelut. Sen tekee paikalliset ihmiset ja halu palvella vieraitaan.
Paljakka on paikallinen elämäntapa, jossa yrittäjä tulee töihin
moottorikelkalla, pitää palaverit nuotiolla ja kohtaa vieraansa lämmöllä.

Paljakka

Ukkohalla

Ukkohallan matkailukeskus sijaitsee Syväjärven rannalla, Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa. Runsaslumiset talvet, lukuisat laskettelurinteet sekä talvireitit, porotilavierailut ja huskysafarit antavat unohtumattomia elämyksiä revontulten alla. Kesäisin liikutaan luonnossa hienoilla reiteillä tai viihdytään cable wakeboard -radalla. Ainutlaatuinen Saunamaailma rentouttaa aktiivisen päivän jälkeen ja iltaisin voi rentoutua hyvän ruoan äärellä tai vaikkapa keilahallissa ystävien kanssa.

Kajaani-Oulujärvi

Kajaani-Oulujärvi – tunne eläväsi keskellä Kainuun luontoa. Tarjoamme harvinaisen mahdollisuuden liikkua upeassa, puhtaassa luonnossa, tuntea tapahtumien elävöittävän ja nauttia kulttuurista.

Kuhmo

Tervasta ja Kuhmon Kamarimusiikkifestivaalista tunnettu pitäjä tarjoaa naavaisia metsiä, lukuisia järviä, värikkäitä soita sekä talvisin paukkupakkasia, korkeita kinoksia ja kirkkaan tähtitaivaan. Puhtaassa luonnossa voit löytää hiljaisuuden ja kuulla kuinka puut puhuvat. Koe raikas ilma, suopursu, tervareittien sadat kosket ja poimi mukaasi metsän antimia. Perimätietoa vaalivat ja tutkivat Kuhmon Kalevalatietokeskus Juminkeko sekä Kulttuuri- ja tutkimuskeskus Runonlaulu-Akatemia sekä Musiikkijuhla Sommelo. Ympäröivä luonto inspiroi niin paikallisia kuin vierailevia taiteen tekemiseen, joka luo paikalle uusia tapahtumia, uusimpana Joutsentanssi-festivaali.