Retki Hossan kansallispuistoon liukulumikengillä

Kainuun Luontoretket, Hossa-Suomussalmi

retkeilijä talvisessa metsämaisemassa

Liukulumikenkät ovat loistava kulkuväline lumisessa Hossan kansallispuistossa. Opastetulla retkellä kuulet tarinoita luonnosta ja paikallisesta historiasta.

retkeilijä talvisessa metsämaisemassa

Talvinen liukulumikenkäseikkailu on elämys. Liukulumikengissä yhdistyvät suksen ja lumikengät parhaat puolet. Parhaimmillaan liukulumikenkä on liikuttaessa umpihangessa mäkisessä metsässä. Ja sellaista maastoa talvisessa Hossan kansallispuistossa riittää. Honkavaara on kokonaisuudessaan vanhaa metsää. Nimensä mukaisesti vaarasta löytyy tuhansia honkia.

Liukulumikengillä tutustut helposti Hossassa paikkoihin, joihin ei ehkä muuten pääsekään. Ennen retkeä perehdymme välineisiin, turvallisuusasioihin ja suunniteltuun reittiin.

Lähdemme retkelle Joukojärven taakse Honkavaaraan katselemaan vanhojen puiden koskemattomuutta, vierailemme Honkavaaran vanhalla poroaidalla. Liikkumalla hiljaa on mahdollista tulla säikäytetyksi metson lähtiessä lumikiepistä muutaman metrin päästä tai törmätä ahmaan sen omalla reviirilenkillään.

Valitsemme reitin ja sen pituuden osallistujille sopivaksi.

Retken kesto 5 tuntia

Hintaan (90€ / henkilö) sisältyy

  • oppaan palvelut
  • välineet, kalustona ovat OAC XCD GT 160 cm liukulumikengät
  • välipala
Varaukset:

Ohjelma tulee varata etukäteen, viimeistään 2 päivää ennen.

Lähtöpaikka:

Kainuun Luontoretket Joukojärventie 14 Suomussalmi ( Selkoskyläntie 143, josta pohjoiseen Paistekankaan ja Joukojärventietä opasteiden mukaan perille)

Suositukset vaatetuksesta:

Sään mukaiset ulkoiluvaatteet.

Vuokraamme liukulumikenkiä omatoimiretkille.

Hinta alk. 90€

Tutustu alueeseen

Hossa
Julma Ölkky