Kainuu huomioitu kansainvälisesti kiinnostavana lumilomakohteena

Outdooractive on valinnut Kainuun TOP-10 listalle viidentenä Euroopan lumiloma- ja talvikohteeksi.

Puhtaan lumen ja talven kokeminen erilaisin aktiviteetein ja monipuolisilla reiteillä Kainuun matkailukeskuksissa ja kansallispuistoissa onkin yksi vetovoimaisimmista kansainvälisen matkailun sisällöistä, jonka perusteella valintoja on tehty. Pilkkiminen, talvipyöräily, lumikenkäily ja koiravaljakkoajelu puhtaassa talven ihmemaassa sekä lämpöiset löylyt aktiivisen päivän päätteeksi ovat unohtumattomia elämyksiä. Outdooractive kuvailee Arctic Lakeland Kainuuta unohtumattomana talvisena elämyskohteena Suomen sydämessä. Kymmenen suositelluinta talven lumilomakohdetta on julkistettu kansainvälisessä Outdooractive marraskuun saksan, englannin, ranskan ja italian uutiskirjeessä.

Lumikenkäilyä Lentuankoskella. Kuva Risto Takala.

Tervetuloa talven reiteille ja viettämään elämysrikasta lumilomaa Kainuuseen! Voit tutustua monipuoliseen matkailutarjontaan sivustomme kautta. Etusivulle >>

Matkailullisesti kiinnostavia talvi- ja sulan maan reittisisältöjä on kehitetty pitkänjänteisesti Kainuussa jo vuodesta 2017 lähtien Kajaanin ammattikorkeakoulun Outdoors Kainuu -reittihankkeen aloitteesta suomen, englannin ja saksan kieliversioin. Sisältöjä hyödynnetään useissa maakunnallisen kotimaan ja kansainvälisen matkailumarkkinoinnin kampanjoissa. Matkailukohteet ja reitit löytyvät Outdooractive portaalin lisäksi monipuolisesti Kainuun matkailudestinaatioiden verkkosivuilta ja arcticlakeland.com reittiosiosta. Yritykset ovat myös nostaneet lähireittejä omille sivuille palveluna asiakkailleen ja näin hyödyntäneet tehtyä kehitystyötä.

Uusia reitti- ja kohdesisältöjä kehitetään parhaillaan usean eri Kainuun kuntatoimijan, Metsähallituksen, hankkeiden ja KAMK:n yhteistyön tuloksena.