Kekriperinne elää monin eri tavoin Kainuussa

syksyn odotettu tapahtumaviikonloppu – Kekriohjelmaa Kajaanissa ja muualla Kainuussa 4.11.2023

Kainuun ja Kajaanin syksy on täynnä unohtumattomia elämyksiä – nähtävää ja koettavaa luonnon ja kulttuurin kehdossa!

Perinteinen kekrinvietto aloitti vanhan suomalaisen ajanlaskun mukaan uuden kalenterivuoden. Siihen liittyi yleisesti maatalousyhteisön työvuoden päätös, sadonkorjuujuhla. Kekri-yönä ja sitä seuraavina öinä kummittelivat levottomien vainajien henget, joita peläten liikuttiin soihtujen valossa, poltettiin kekritulia ja luettiin loitsuja.

Tutustu alla Kekri-lauantain tapahtumiin ympäri Kajaanin kaupunkia ja muualla Kainuussa!
Kuvat aikaisemmista sadonkorjuujuhlista Kajaanissa.

KEKRIMARKKINAT kajaanissa KLO 12-20

Syysmarkkinat tarjoavat maistuvia makuja ja muita tuotteita 25 myyjän tarjonnan kera. Nautiskele paikan päällä tai ota mukaan markkinoilta kotiin vietäväksi. Syysmarkkinakojut löydettävissä Kajaanin rantapuistosta jokivarrelta keskustan tuntumasta.


taidekatu toivon ikkunataidetta kauppakadulla kajaanissa

Kajaanin Kauppakadulta löytyy noin 70 metriä Taidekatu Toivon ikkunataidetta Raatihuoneentorin läheisyydestä. Taidekadun taiteilijat tavattavissa liiketilojen sisällä Taitelijoiden Tuvassa sekä Raatihuoneentorilla la 4.11. klo 16.30 alkaen.


kauppojen kajaani palvelee kekrinä seuraavin aukioloajoin

Intersport 10-16
Dressmann 11-15
Ykkösapteekki 10-18
Leipomo Pekka Heikkinen 11-20
Kappahl 12-16
Kahvila Onnikka 12-18
Step In kenkä- ja laukkukauppa 12-15
Bar Tuttu 12-02
Rosso 11-22
Sokos 9-16
The Great Escape 13-20.30
Kauppapihan Puoti 12-18
Casastore 12-16
BioPro Vitaminna 12-15
Shell Sotkamontie 8-24
Asu-Repo 12-14

Lähes kaikki kaupat löytyvät Kajaanin Kauppakadun varrelta tai kävelynmatkan päässä Kajaanin keskustasta. Tule viihtymään!


kajaanin Kekrijuhla klo 18-19 teemalla valon polku

Kajaanin rauniolinnan ja rantapuiston ympäristö herää eloon perinteisen Kekri sadonkorjuujuhlan myötä. Kekrijuhla huipentuu kekripukin polttoon Kajaaninjoella noin klo 18.15. Kulttuuriosuuskunta G-voiman järjestämässä Kekrijuhlassa tämän vuoden teemana on ”Valon polku”.

Kekripukkia on mahdollista käydä ihastelemassa Rantapuistossa jo ennakkoon. Rukiin, kauran, vehnän ja ohran oljista kasatun pukin säkäkorkeus on 2,8 metriä ja sarven huippu yltää aina 3,6 metrin korkeuteen. Pituutta pukilla on 4,6 metriä ja painoa noin 500 kiloa. Vuoden 2023 kekripukin ovat rakentaneet Kainuun Rattoriporukka.


kekrijuhlan etkot karolineburgissa ja jatkot hotel kajanuksessa sekä bar narniassa

Kajaanin rantapuiston läheisyydessä, Kajaaninjoen rannalla, Kartanohotelli Karolineburgissa on avoinna Glögibaari. Valolyhdyt johdattavat Kartanohotellille kekrimarkkinoiden lomasta ennen kekrijuhlaa ja pukinpolttoa.

Kekri sadonkorjuujuhlan juhlintaa voi jatkaa Hotel Kajanuksessa järjestettävien Kekrikinkereiden merkeissä. Kinkereillä esiintyy Pekka Tiilikainen & The Beatmakers klo 21 alkaen.

Kekrijuhlan jatkot järjestetään myös paikallisessa Bar Narniassa klo 19.30 alkaen. Esiintyjinä Superlon TMS ja DJ Dick Cocker. Tapahtumiin on vapaa pääsy.


kekritapahtumia ja sadonkorjuun makuja muualla kainuussa

Kekrijuhlaa voit juhlistaa myös ympäri Kainuuta. Poimi alta vinkit vaikka maittaviin pitopöytiin.

Heikkilän Pirtti – kekrilounas maittavasta pitopöydästä

Kainuun Opisto – Opiston kekri; lounas klo 11.30-13.30 ja otteita tulevan kesän Kianto-näytelmästä.
Lounas ennakkoilmoittautuneille.

Kainuusta löytyy paljon muutakin nähtävää ja koettavaa monipuolisista aktiviteeteista ainutlaatuisiin nähtävyyksiin ja upeisiin luontokohteisiin. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan Kainuun syksystä ja alkutalvesta!