Omatoiminen retki Hepokönkään vesiputoukselle

Hepokönkään vesiputous Puolangalla

Hepoköngäs on yksi Suomen korkeimmista luonnonvaraisista vesiputouksista. Puolangalla, komeissa Kainuun vaaramaisemissa, sijaitseva putous on suosittu esteetön käyntikohde. Hepoköngäs on valittu vuoden 2022 retkikohteeksi!

Hepokönkään vesiputous Puolangalla

Pakkaa mukaan retkieväät, ja lähde kuulemaan tämän vaikuttavan könkään korvia huumaavia kuohuja! Hepokönkään vesiputous on 24 metriä korkea, ja kuohut ovat komeimmillaan keväisin ja alkukesästä, kun lumet sulavat. Putouksen jylinän voi silloin kuulla jopa parin sadan metrin päähän.

Reitti putouksen yläpuoleiselle katselutasanteelle ja taukopaikalle (300 metriä) on esteetön ja alapuoleiselle katselutasanteelle vaativa esteetön (640 metriä). Molemmille katselutasanteille pääsee pyörätuolilla. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa, mutta talvella Hepokönkäälle vievä tie pidetään avoinna pysäköintialueelle saakka.

Hepokönkään Natura-alueella on 1,5 kilometrin pituinen geologinen luontopolku. Reitin varrella esitellään alueen geologiaa, historiaa ja tyypillistä kasvillisuutta. Myös putoukselle vievän lankkupolun varrelle on lisätty muutama opastaulu.

Parkkipaikan alueella toimii kesäisin kahvila, tai omat eväät voi nautiskella Hepokönkään yläjuoksulla sijaitsevalla estettömällä kotalaavulla.

Osoite:

Hepokönkääntie 22
89200 Puolanka

Tutustu alueeseen

Paljakka
Paljakka kesä