Vinkit pyörämatkailuun Kainuussa

Kainuun vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa kulkevat pyöräilyreitit luovat otolliset puitteet aktiiviseen lomaan – kaipasitpa sitten pyöräilyn täyteistä lomaviikkoa tai vain maistiaista maastopyöräilyn maailmaan lyhyemmän retken muodossa. Sopivia vaihtoehtoja löytyy niin kokeneille pyöräilijöille kuin vasta-alkajillekin. Tutustu monipuolisiin reitteihin ja vuokraa välineet omatoimiselle seikkailulle tai lähde retkelle oppaan johdolla!

Monipuoliset pyöräilyreitit 

Maastopyöräilijä löytää Kainuusta yli 600 kilometriä ajettavaa eritasoisten reittien muodossa. Osa pyöräilyreiteistä johdattelee vaarojen lakialueille, toiset kukkulaisille järvien sekä lampien pilkkomille harjuselänteille ja osa vie korpien kätköihin.

Lähdetkö valloittamaan Vuokatin tai Ukkohallan vaaroja pyöräillen, tutkimaan viime kesänä Paljakkaan avattuja uusia reittejä vai haastamaan itsesi Hossan kansallispuiston upeissa maisemissa Siniselle saavutukselle, joka on valittu ainoana suomalaisena maaastopyöräilyreittinä kansainväliselle IMBA EPICS -listalle?

Kainuu tarjoaa runsaasti poljettavaa maastossa myös talvisin. Tutustu monipuolisiin talvireitteihin ja valitse omat suosikkisi! Lisää reittejä pyöräilyyn ja muuhun ulkoiluun ympäri vuoden löydät reittioppaastamme. Myös maantiepyöräilijälle on tarjolla haastetta järvi- ja vaaramaisemissa kiertävillä pidemmillä reiteillä.

Vuokrattavat fatbiket, maastopyörät ja sähköavusteiset fatbiket

Opastetut pyöräretket ja pyöräilijän majoituspaketit

Welcome Cyclist – pyöräily-ystävälliset yritykset Kainuussa

Tutustu Welcome Cyclist eli Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen saaneisiin majoitus- ja ravintolapalveluihin sekä muihin matkailuyrityksiin Kainuussa. Pyöräily-ystävälliset yritykset toivottavat pyörämatkailijan tervetulleeksi rapaisenakin ja tarjoavat heille turvallisen pyörän säilytyksen, pumpun ja perustyökalut, latauspisteen sekä tietoa alueen reiteistä, palveluista ja pyöräpalveluista. Tunnistat pyöräily-ystävälliset yritykset tien päällä Welcome Cyclist -tunnuksen avulla.

KAINUUN LUONTORETKET

Kainuun Luontoretket tarjoaa erä- ja luontomatkailupalveluja Hossan kansallispuiston välittömässä läheisyydessä. Yritys tuottaa ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Lisäksi yritys majoittaa asiakkaita hirsimökeissään Joukojärven rannalla sekä vuokraa aktiviteettivälineitä, kuten retkeilyvarusteita ja sähköavusteisia läskipyöriä.

HILJAISEN KANSAN NIITTYKAHVILA

Hiljaisen Kansan Niittykahvila tarjoaa 5-tien kulkijalle unohtumattoman elämyskeitaan. Kesäkuukausien ajan rapeareunaiset muurinpohjaletut paistuvat avotulella ja aito nokipannukahvi antaa monelle matkamiehelle aiheen palata paikalle vuodesta toiseen.

UKKOHALLA SKI RESORT

Ukkohallan hiihtokeskus sijaitsee Kainuun sydämessä, 90 km Kajaanista pohjoiseen. Pyörävuokraamosta löydät maastopyöräilyyn sopivat sähköavusteiset läskipyörät niin aikuisille kuin lapsille. Voit myös tilata opastetun retken Ukkohallan ympäristöön.

BREAK SOKOS HOTEL VUOKATTI

Break Sokos Hotel Vuokatti sijaitsee keskellä hurmaavaa kainuulaista luontoa. Vas­taa­no­tos­ta voit vuok­ra­ta esi­mer­kik­si pyö­rän tai os­taa kyl­py­lä­lip­pu­ja. Ho­tel­lis­sa pal­ve­le­vat ra­vin­to­la Ama­ril­lo se­kä Kai­nuu­ra­vin­to­la Kip­po, jo­ka tar­joi­lee alueen pa­ras­ta lä­hi­ruo­kaa tun­nel­mal­li­ses­sa ym­pä­ris­tös­sä.

VUOKATIN AATELI

Vuokatin Aatelin idylliset hotellit, Hotel Aateli Hillside ja järven rannalla sijaitseva Hotel Aateli Lakeside tarjoavat rauhallisen ilmapiirin lomanviettoon. Huoneissa on laadukkaat vuoteet ja hintaan sisältyy aina maittava ja monipuolinen aamiainen. Hotel Aateli Hillsiden erikoisuus on Zen Spa -pienkylpylä, joka varataan aina yksityiskäyttöön.

ARCTICA ESTATES

Arctica Estatesin Villa Cone Beach -huvilassa koet yksityisen loman ympärilläsi vain loputtomia metsiä ja vettä, ja laajalla kylällä muutamia aitoja ja mukavia paikallisia. Kattavat palvelut ovat aina ja vain sinun saatavillasi, tai halutessasi voit viettää täysin omavaraista unelmalomaa.

ORIGINAL SOKOS HOTEL VALJUS

Original Sokos Hotel Valjus on mutkatonta kainuulaista vieraanvaraisuutta Kajaanin keskustan palveluiden äärellä. Kaupungin kaikki palvelut ovat lähellä. Kaunis jokimaisema ja rauniolinna vain muutaman askeleen päässä hotellista antavat ajatuksille tilaa tuulettua.

HOTELLI KAJAANI

Hotelli Kajaani palvelee työ- ja vapaa-ajan matkustajia rauhoittavien luontomaisemien äärellä. Hotellin ympärillä avautuvat vedet ja vehreys, ja kaikki kaupungin palvelut ovat silti kävelymatkan päässä.

KAHVILA ONNIKKA

Kajaanin matkakeskuksen sydämessä sijaitsee viihtyisä Kahvila Onnikka. Kaikki leivonnaiset valmistetaan Onnikan omassa keittiössä päivittäin. Kesällä aurinkoinen kesäterassi houkuttelee asiakkaaksi myös jäätelökioskille.