Koko perheen kylpyläelämykset ja sisäaktiviteetit

Kainuussa suosituimmat lomatekemiset liittyvät usein luontoon, mutta ulkoilun rinnalle alueelta löytyy myös muuta säähän kuin säähän sopivaa hauskaa tekemistä koko perheelle, kuten monipuolinen sisäaktiviteettipuisto SuperPark ja jännittävä Megazone-laserseikkailupeli. Vauhdikkaiden aktiviteettien kokemisen lisäksi voit virkistäytyä kylpylöiden poreissa. Tutustu tarjontaan ja valitse suosikkisi!


Kuva: Holiday Club Katinkulta

Rentoudu kylpylän poreissa ja saunan lämmössä

Vuokatissa sijaitseva Katinkullan kylpylä hurmaa koko perheen trooppisella tunnelmallaan ja monipuolisuudellaan. Erilaiset altaat, mukaan lukien porealtaat ja ulkoallas, vesiliukumäki, savusaunan ja muiden saunojen pehmeät löylyt, Harmony Spa -hyvinvointiosasto sekä Katinkullan muut palvelut tarjoavat takuulla viihtymistä kaiken ikäisille.

Aikuisempaan makuun rentouttavan spa-kokemuksen Vuokatissa tarjoaa Hotel Aateli Hillsiden Zen Spa. Zen Spa varataan aina yksityiskäyttöön, jolloin oma rauha poreiden ja ainutlaatuisen ”pölkkysaunan” hellivässä lämmössä on taattu.

Virkistyskylpylä Kiannon Kuohut sijaitsee keskellä kaunista luontoa, silti lähellä Suomussalmen vireän kyläkeskuksen muita palveluja. Raikkaan viihtyisästä kylpylästä löytyvät niin kuntouintiallas kuin lämpimät poreet ja lastenaltaat liukumäkineen. Kylpylän yhteydestä löytyy myös hauska iWall-peliseinä, jonka parissa etenkin lapset viihtyvät. Kylpylän yhteydessä toimivat myös Kylpylähotelli Kiannon Kuohut ja Teatteri Retikka.

Kajaanin Vesiliikuntakeskus Kaukavesi tarjoaa monipuoliset tilat ja palvelut niin paikallisille kuin matkailijoillekin; useita uima-altaita, hyppytornin ja liukumäen sekä kuntosali-, kahvio- ja kokoustilapalvelut. Ihanteellinen sijainti Kajaaninjoen varrella aivan kaupungin keskustan tuntumassa Hotel Kajanuksen vieressä mahdollistaa mutkattoman lomanvieton!

Kuva: Saunamaailma, Ukkohalla Resort

Ukkohallan Saunamaailma on hyvän olon tyyssija upeissa vaaramaisemissa. Ainutlaatuisesta kylpylästä löytyy peräti yhdeksän erilaista saunaa, kuten luola-, maisema- ja höyrysaunat, unohtamatta sisä- ja ulkoaltaita. Viereiseen Syväjärveen pääsee pulahtamaan ympäri vuoden, ja Ukkohallan matkailukeskuksen muut palvelut löytyvät aivan vierestä.

Myös Lake Resort Paljakan saunapiha tarjoaa mielenkiintoisia saunomiselämyksiä esimerkiksi tynnyri- ja maitolaiturisaunan parissa! Saunomisen lomassa voit virkistäytyä järvessä ja avannossa sekä nauttia myös paljun lämmöstä. Tunnelmalliseen kotaan mahtuu jopa 30 hengen porukka viettämään iltaa ja ruokailemaan.

Kuhmossa Hotelli Kalevalan wellness-osasto täydentää kokonaisvaltaisen hyvänolon matkan saunoineen ja hemmotteluhoitoineen.


Kuva: SuperPark Vuokatti, Vuokatin kuvapankki

Lasten kanssa seikkailemaan Superparkiin

SuperPark Vuokatti on monipuolinen sisäaktiviteettipuisto, joka tarjoaa pelejä, leikkejä ja seikkailuja eri ikäisille ja erilaisilla teema-alueilla. Valikoimaan kuuluvat mm. kiipeilykaupungit ja polkuautorata, Game Arena tarkkuus- ja kiipeilypeleineen sekä Freestyle Hallin skeittaus, scoottaus ja trampoliinitemppuilut. SuperParkin elämysten parissa viihtyy koko perhe ympäri vuoden ja säällä kuin säällä!


Kuva: Ukkohallan Keilahalli, Ukkohalla Resort

Keilailun riemua Vuokatissa, Ukkohallassa ja Kajaanissa

Muiden aktiviteettien rinnalla myös keilailu on mukavaa tekemistä koko perheelle tai isommallekin porukalle. Tutustu keilahalleihin eri puolilla Kainuuta:

  • Vuokatti Bowlingissa keiloja kaadetaan 16 radalla. Keilahalli sijaitsee Holiday Club Katinkullan lähettyvillä, ja löydät sieltä myös kahvilan/baarin, josta saa snackseja ja virvokkeita.
  • Ukkohallan Keilahallin löydät ravintola Hallan Karhun yhteydestä, aivan laskettelurinteiden vierestä. Iltaisin hohtokeilataan ja nautitaan Hallan Karhun virvokkeista!
  • Puisto Bowling sijaitsee Kajaanissa ravintola Pancho Villan yhteydessä. Puistosta löydät myös myös viihtyisän saunatilan porealtaineen, jossa on ihana rentoutua mukavalla porukalla.

Kaksi henkilö ratkomassa pakohuonepeliä
Kuva: The Great Escape

Jännittävät pakohuonepelit ja Muuta hauskaa tekemistä

Koe elämys pakohuonepelien parissa, jotka haastavat tehtävillään niin lapsia kuin aikuisiakin. The Great Escape -pakohuoneita löydät Kajaanista ja Vuokatista yhteensä yhdeksällä eri teemalla. Tule pitämään hauskaa testaten samalla tiimityöskentelyä ja nokkeluutta!

Myös liikunnallisen laserseikkailupeli Megazonen parissa viihtyvät monen ikäiset. Kaksikerroksisella pelikentällä joukkueiden välisestä leikkimielisestä taistelusta ei vauhtia puutu!

Vuokatin VR-Roomissa pääset puolestaan sukeltamaan virtuaalitodellisuuteen ja kokeilemaan erilaisia pelejä aina kauhusta urheiluun! Uskallatko kävellä kapeaa lankkua pitkin korkeuksissa tai pärjäätkö vastustajille minigolfissa?

Muita aktiiviselle lomailijalle soveltuvia ympärivuotisia aktiviteetteja ovat esimerkiksi tämän hetken suosikkilajeihin kuuluva padel sekä Katinkullan ohjatut ryhmäliikuntaohjelmat.

Yhdistele lomaasi hauskoja sisäaktiviteetteja sekä muuta tekemistä ja kokemista ympäri vuoden.


Kuva: KARA-hanke/Samu Rytkönen, Fade Creative

Majoitu mukavasti ja nauti hyvästä ruoasta

Majoitusvaihtoehtoja Kainuusta löytyy monenlaisiin erilaisiin tarpeisiin, vaatimattomista erämökeistä laadukkaisiin hotelleihin ja viihtyisiin majataloihin sekä mukaviin lomahuoneistoihin. Ravintoloissa ja kahviloissa nautiskellaan paikallisia makuja sekä perinteiseen että moderniin tyyliin.

Tervetuloa ikimuistoiselle matkalle!