SYKSYLLÄ KAINUUSEEN

sienestämässä

Nauti ruskan väriloistosta

Kainuu on tunnettu suurista korkeuseroistaan – kun syksyn värit valtaavat korkeat vaarat ja laajat järvimaisemat, on se vaikuttava näky täällä, keskellä kotimaata. Kainuussa kohtaavat eteläisen Suomen järvimaisemat ja pohjoisen vaaramaisemat. Lähde nauttimaan vuoden värikkäimmistä hetkistä Kainuuseen ja ylläty sen kauneudesta. Vietä siis ikimuistoinen syysloma, viikonloppuloma tai vaikka etätyöviikko – Kainuu odottaa sinua!

Kaipaatko ideoita tekemiseen Kainuussa? Nappaa täältä 10 vinkkiä matkailijalle Kainuun syksyyn

Saapuminen Kainuuseen

Vierailullasi pääset kokemaan ruskan valtaamat maisemat ja lukuisat luontoelämykset. Nauti kulttuurista, elämyksellisistä yöpymisistä tai hemmottele itseasi oikein olan takaa. Kainuussa on tilaa tekemiselle, olemiselle ja elämästä nauttimiselle!

Löydä Kainuun parhaat reitit ja tulistelupaikat näistä kokoelmista!

Yöpyminen on elämys!

Syksyllä Kainuun katolle piirtyy iltaisin mitä upeimpia auringonlaskuja, sekä pimenevien öiden kirkkaita tähtitaivaita. Revontuletkin vierailevat taivaillamme säännöllisesti. Nämä majoitukset mahdollistavat ilmiöiden ihailun sängystä käsin!

Tutustu luontoon

Retkeile keskellä kauneimpia kainuulaisia maisemia. Lähde omatoimiselle retkelle pyörällä tai patikoiden, suloisten huskyjen seurassa tai bongaa karhu Kuhmon komeissa metsissä turvallisesti karhunkatselumökistä.

Paikalliset herkut

Tutustu Kainuulaiseen makumaailmaan ja herkuttele itsesi kylläiseksi paikallisella lähiruualla!

Lomalla vai töissä?

Nappaa työläppäri mukaasi ja nauti työviikosta vähän enemmän! Näissä majoituskohteissa etätyö onnistuu ja nettiyhteydet pelaa ja upeat luontoon pääsee suoraan toimistosta.

Kulttuuria ja historiaa

Lumoudu teatterista tai suuntaa historiallisesti merkittäviin kohteisiin – Kainuussa pääset Kalevalan synnyinseuduille tai sotahistorian jäljille.

Hemmottele itseäsi

Katkaise jännityskierre ja rentoudu oikein olan takaa!

Kainuun matkailualueet toivottavat sinut tervetulleeksi syksyn väriloistoon. Kainuussa matkailet Paljakassa, Ukkohallassa, Vuokatissa, Suomussalmella, Hossassa, Kuhmossa, Wild Taigan tai Kajaani-Oulujärven alueella – Alueet sjaitsevat korkeintaan 200km säteellä toisistaan, joten reissun aikana ei kannata jossitella, vaan lähteä kerralla useampaan seikkailuun!

Kun kerran saavut Kainuuseen, saatat löytää itsesi täältä uudelleenkin. Onneksesi Kainuussakin on yhtä hyvät mahdollisuudet etätyölle ja lomailulle. Mikäli haluat arkeesi vähän enemmän Kaenuuta, meiltä löytyy puitteet niin asumiseen kuin työhönkin.

Kainuun Liitto