Kainuun kesän 2024 viikko-ohjelma

Kainuun kesän viikko-ohjelma kokoaa yhteen kesän sykähdyttävimmät elämykset. Lähtisitkö melonta- tai pyöräilyretkelle luonnon helmaan, järviristeilylle kohti paratiisisaaren rantoja vai tarkkailemaan karhuja erämaan hiljaisuuteen? Alla olevan kalenterin kautta voit selata viikko-ohjelman elämyksiä haluamallesi ajankohdalle koko Kainuusta tai valintasi mukaan Hossa-Suomussalmen, Kajaani-Oulujärven, Kuhmon, Paljakan, Ukkohallan tai Wild Taiga Kuhmo-Suomussalmen alueilta.

Viikko-ohjelma

KESÄKUU – SYYSKUU 2024

ohjelmaa

Tarkistathan saatavuuden ja teethän varaukset ohjelmiin ennakkoon suoraan palveluntarjoajilta.
Useimmissa elämysohjelmissa ennakkovaraukset 1-2 päivää ennen lähtöä.

Viikko-ohjelman tarjonnan lisäksi Kainuun matkailukohteissa on tarjolla monia muitakin ikimuistoisia elämyksiä. Tutustu museoihin, käyntikohteisiin ja kesätapahtumiin sekä ota talteen vinkit alueen parhaista uimarannoista. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan Kainuun kesästä!

Mielenkiintoisimmat museot Kainuussa

 

Kainuun museoissa pääset kurkistamaan muun muassa alueen monivaiheiseen historiaan, talvisodan tapahtumiin ja taiteeseen sekä entisaikojen elämään niin viehättävien talomuseoiden kuin Suomen pohjoisimman lelumuseon kautta.

Muut kiinnostavat käyntikohteet
 

Maailman pohjoisin kivilinna, lähes tuhannen turvepään muodostama uniikki tilataideteos ja metsään rakennettu jättimäisten soitinten kokonaisuus – Kainuusta löydät nämä kaikki ja monta muuta mielenkiintoista nähtävyyttä ja käyntikohdetta.

Vuokraa välineet ja lähde retkelle luontoon
 

Sukella kainuulaisen luonnon syleilyyn, metsien kätköihin sekä huikeisiin järvi- ja vaaramaisemiin. Kainuusta löytyy jokaiselle jotain – olit sitten intohimoinen pyöräilijä, meloja tai rakastat retkeilyä perheen kanssa. Vuokraa sopivat välineet omatoimisille kesäretkille ja tutustu Kainuun reittioppaaseen, josta löydät vinkit vaativista vaellusreiteistä helppokulkuisiin luontopolkuihin. Kurkkaa myös monipuoliset vesistöreitit Tervareitin varrella Kajaanissa, Kuhmossa ja Sotkamo-Vuokatin alueella.

Kesätapahtumia moneen makuun

 

Kainuun kesän tapahtumatarjonta hurmaa monipuolisuudellaan. Tervetuloa viihtymään kesäteatterinäytösten, runouden, musiikin, tanssin, urheilun ja hullunkuristen lajien, kuten suopotkupallon parissa – tutustu tapahtumakalenteriin ja valitse suosikksi!

Tutustu Kainuun kesä-

tapahtumiin

ARTIKKELI: KAINUUN PARHAAT UIMAPAIKAT – ESITTELYSSÄ KUUSI UIMARANTAA YMPÄRI MAAKUNTAA

Rantalomalle Kainuuseen – miksipä ei! Uimareissut ovat kesän kohokohtia kaikenikäisille. Kainuun kirkkaat vedet tarjoilevatkin loputtomasti upeita uimapaikkoja. Valitsetko hiljaisen erämaarannan vai suuntaatko palveluiden äärellä olevalle kaupunkirannalle?

Vastuullisen matkailu Kainuu

Vastuullinen toimintatapa vaatii jatkuvaa kehittämistä ja kehittymistä, se on polku, joka vie kohti kokonaisvaltaisesti vastuullista matkailua. Useilla kainuulaisilla yrityksillä on jo saavutettuna erilaisia sertifikaatteja, jotka todistavat kestävästä ja vastuullisesta toiminnasta.

SAAPUMINEN KAINUUSEEN

Koe Kainuun kesän parhaat puolet

Saavuitpa luoksemme lentäen, bussilla, autolla tai junalla, Kainuu sijaitsee maan keskivaiheilla, tehden matka-ajasta jopa puolet lyhyemmän verrattuna pohjois-Suomen kohteisiin. Mistä tahansa Suomesta tuletkin, ehdit jo illaksi unelmiesi lomalle!

Kaikki Kainuun 7 matkailukeskusta (Vuokatti, Wild Taiga, Kuhmo, Hossa-Suomussalmi, Paljakka, Ukkohalla ja Kajaani-Oulujärvi) ovat helposti saavutettavissa.

Katso tarkemmat tiedot saapumiseen alla olevan linkin kautta.

Kainuun matkailualueet toivottavat sinut siis tervetulleeksi unohtamaan stressin ja nauttimaan leppoisista kesäpäivistä. Kainuussa matkailet Paljakassa, Ukkohallassa, Vuokatissa, Suomussalmella, Kuhmossa, Wild Taigan tai Kajaani-Oulujärven alueella – Alueet sjaitsevat korkeintaan 200km säteellä toisistaan, joten reissun aikana ei kannata jossitella, vaan lähteä kerralla useampaan seikkailuun!

Etkö vielä löytänyt haluamaasi? Katso lisää täältä, mitä kaikkea nähtävää ja koettavaa Kainuusta löytyy kesälomailijoille!